Definitions

from Wiktionary, Creative Commons Attribution/Share-Alike License

  • prefix of many words used exclusively in the cant of Vaishnavas and Saivas in Tamil Nadu, also to precede names of holy places like Tirumala and Tirupati. It is equivalent to Sri the saintly, the holy, sacred.

from The Century Dictionary and Cyclopedia

  • A fish, Synodus saurus, of the coasts of southern Europe and neighboring islands.

Etymologies

Sorry, no etymologies found.

Examples

  • Terus terang saya sendiri sangat penasaran menanti pengumuman resmi dari Google tentang fitur ini, proses saling 'tiru' ini sepertinya akan terus berlanjut, Buzz yang mencoba memasuki ranah social media yang berhadapan langsung dengan Facebook dan Twitter, lalu re-tweet ala Facebook yang diluncurkan awal tahun Januari kemarin yang fungsinya mirip re-tweet di Twitter.

    Planet Terasi

  • The second and third each consist of a single work the Periya-tiru-mor̤i and the

    Hinduism and Buddhism, An Historical Sketch, Vol. 2

  • January 27, 2010 at 8: 00 am aku agak, yg berkenaan mmg x berniat Tapi maybe aa (aku rase) diaorg mmg tiru without concerning amende seme2 tu. aku wase bkn seme org tahu psl free mason ni, frankly aku pun tatau ….

    Planet Malaysia

  • Datuk komik Jepun, Osamu Tezuka relaks je, cakap, "Saya tiru stail Disney".

    The Malay Male

  • Mata besar, mulut kecik tu, tiru Alice in Wonderland dan SNow White la, brader.

    The Malay Male

  • : Ya ke … kalau blh jgnlah tiru sebijik cam suare Jamal tu … biarlah ade identiti & suare yg ... ntahla ....

    Sensasi Selebriti | Ulasan Dunia Hiburan, Gossip Terkini, Gambar Selebriti, Filem, Muzik, Video & Teater

  • "Luar negeri memang sudah sangat canggih dalam menggali informasi, ini yang seharusnya kita tiru," kata dia.

    ANTARA - Berita Terkini

  • ops! lupa yg kamu gaduh dgn jiran sbb dia tiru beli sofa cm kamu

    the making..

  • 2Malaysia said dude, baik ko tiru fesyen sopan unta kat padang pasir tu.

    Junk - Latest Happenings

Comments

Log in or sign up to get involved in the conversation. It's quick and easy.