Definitions

from The Century Dictionary and Cyclopedia

  • Bold; eager; alert; lively; cheerful; wanton.

Etymologies

Sorry, no etymologies found.

Examples

  • A "kete" is a bag woven from the long leaves of the New Zealand flax plant Phormium spp.

    languagehat.com: ROBERT BURCHFIELD.

  • Be prepared sebab nak pi servis kete sat, aku punye aircond control lever tu dah stuck kat tempat kaki aje.

    kieli Diary Entry

  • Masa driving nak gi kerja tadi .. kat depan jalan depan fakulti, aku ternampak kete iswara putih dan drivernya tengah melambai2 kat aku dengan penuh excitednya.

    kieli Diary Entry

  • Tinggalkan kereta dia di rumah Milahum dan tukar naik kete Milahum, dia hantar ke Sri Putri tunggu bas.

    kieli Diary Entry

  • Anakanda mithali: Dalam kete nak gi stesen bas nak gi Kedah.

    kieli Diary Entry

  • Adei, dan kerana tak cukup rehat aku dah sagat kete honda dia kat palang umah. .hahahahah..sib baik dia tak kisah. .hahah … gomenasai.

    Newbie Webmaster

  • Iyak kete iyak, at ang trahedya nito, walang katarsis.

    Bulatlat

  • Mire se erdhet BESNIK ne kete forum shpresoj te kaloni sa ma mire me ne Forumi Erotik www. forumierotik.com

    We Blog A Lot

  • Mire se erdhet besmiki ne kete forum shpresoj te kaloni sa ma mire me ne Forumi Erotik www. forumierotik.com

    We Blog A Lot

  • Mire se erdhet epirus83 ne kete forum shpresoj te kaloni sa ma mire me ne Forumi Erotik www. forumierotik.com

    We Blog A Lot

Comments

Log in or sign up to get involved in the conversation. It's quick and easy.

  • A "kete" is a bag woven from the long leaves of the New Zealand flax plant Phormium tenax.

    December 9, 2015

  • 1. (obs.) adj. (of persons:) bold, brave; distinguised;

    2. (obs.) adj. (of things:) great, powerful, violent

    3. (obs.) adv. boldy, bravely; quickly

    4. (obs. variant of) v. to get

    September 1, 2008