Definitions

from The Century Dictionary.

  • noun A hand-lantern. Also written bowet.

from the GNU version of the Collaborative International Dictionary of English.

  • noun Scot. A lantern; also, the moon.

from Wiktionary, Creative Commons Attribution/Share-Alike License.

  • noun Scotland A lantern.
  • noun Scotland The moon.

Etymologies

Sorry, no etymologies found.

Examples

  • Padahal ga maksud banget pake ngasih2 nick name buat Brad Pitt segala [kemaren aku kesambet apa yah?]

    mayoineko Diary Entry

  • Inilah kado buat kalangan perfilman sesuai dengan sikap tindak mereka sendiri.

    Global Voices in English » Indonesia: Controversial new film law

  • Hakim Amir said ... kit selangor masa sultan selangor cup tu boleh buat tak?? sponsor dia RedMax. .kit sama jer cam kit selangor yg skrg ni

    Sweden UEFA EURO 2008 football shirt

  • Untuk edisi kali ini disertai oleh sebanyak 24 pasukan untuk buat pertama kalinya.

    Archive 2007-09-01

  • Sebenarnya hari ini banyak yang saya nak tulis, Firstly saya akan letak dan perkenalkan logo switch_image project buat pertama kali setelah 2 tahun aku menyimpannya.

    Logo switch_image project

  • Yang terlintas di benakku adalah catatan menarik yang aku buat malam-malam untuk mereka. kadang aku sering kangen, suasana gembira.

    Catatan dinihari

  • Sangat memungkinkan dan sudah dilakukan di indonesia secara tidak sadar, yaitu adanya pembagian dana BLT. hanya saja tidak dihubunhkan denan berhenti merokok. sayang sekali...ya masukan buat pemerintah untuk mensejahterakan dan menyehatkan masyarakat.

    Uang sebagai Obat Antirokok? – Netsains.Com

  • Saya memulakan blog dengan kit Kebangsaan Malaysia 2007, Jenama Nike mula mewarnai kit negara kita buat pertama kali.

    Malaysia National 2007 kit

  • Sebenarnya hari ini banyak yang saya nak tulis, Firstly saya akan letak dan perkenalkan logo switch_image project buat pertama kali setelah 2 tahun aku menyimpannya.

    Archive 2007-04-01

  • Saya memulakan blog dengan kit Kebangsaan Malaysia 2007, Jenama Nike mula mewarnai kit negara kita buat pertama kali.

    Archive 2007-04-01

Comments

Log in or sign up to get involved in the conversation. It's quick and easy.